Front comú de Santa Pau, Mieres, Sant Miquel de Campmajor i Porqueres per demanar millores a la Gi-524 entre Olot i Banyoles

Que es facin actuacions de millora la carreteraGI-524, que va d’Olot a Banyoles, sobretot en els punts on hi ha més perillositat. És l’objectiu del front comú dels Ajuntaments de Santa Pau, Mieres, Sant Miquel de Campmajor i Porqueres. Els batlles dels quatre municipis han realitzat diverses reunions de treball per consensuar una demanda conjunta d’actuacions a realitzar a la via.

Enric Domènech, alcalde de Mieres: Simplement el que es vol és millorar la carretera que ja tenim i aquells punts que considerem crítics, que s’hi pugui actuar. Hi ha alguns llocs que encara no hi ha cuneta, seria qüestió de poder-n’hi fer, algun pont o alguna corba que es podria acabar de no fer tant extrema… serien petites actuacions sense parlar de cap gran projecte o cap gran obra grossa

Més enllà de les reclamacions conjuntes, com augmentar la freqüència de sega de vegetació dels marges, cada ajuntament ha llistat les actuacions que considera necessàries en el seu terme municipal.

Enric Domènech, alcalde de Mieres: Nosaltres a Mieres no considerem que sigui necessari fer-hi cap actuació, perquè pensem que el tram que passa pel nostre territori ja queda cobert

A Santa Pau sí que s’ha demanat que es pugui fer cuneta americana en alguns punts del traçat.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: Per fer la carretera una mic més ample. Que sigui més practicable i no tenir problemes alhora de trobar vehicle pensants, ja siguin tractors, coves, autocars, bicicletes. Intentar en alguns punts concrets que ja tenim detectats, poder fer cunetes americanes per ampliar una mica més la carretera

A més Santa Pau també s’ ha demanat que es controli o es pugui reduir la velocitat dels vehicles al nucli del poble i del barri de Ca la Guapa, que és una qüestió que preocupa especialment al consistori.