Més d’un centenar de persones assisteixen a la inauguració de la tercera edició d’Art entre llunes i volcans

Els Arbres d’en Casals va ser l’escenari de la inauguració del projecte Art entre llunes i volcans. Més d’un centenar de persones van assistir a l’esdeveniment que enguany porta per títol ‘Equilibri’ i que fins dimarts es podrà a veure al municipi de Sant Feliu de Pallerols. Per aquesta tercera edició, el festival s’expandeix, per rebre creacions de pobles veïns com Osor.

Julia Rubio, artista plàstica i gestora del projecte: “Realment, és un projecte de desenvolupament local on l’art, la cultura, la natura i les persones són les línies de treball i desenvolupament. Tot aquest concepte que s’està treballant al llarg de quatre mesos es manifesta en aquesta exposició, en la qual han participat més de 260 persones”.

Cada any el projecte dóna protagonisme a una temàtica en particular. En aquest tercer curs, el festival posa accent en l’equilibri, els macroinvertebrats i l’antropomorfisme, en referència a l’atribució de característiques i qualitats humanes als animals d’altres espècies, objectes o fenòmens naturals.

Josep Masó, col·laborador: “El projecte fomenta molt la col·laboració, principalment entre gent del poble, tot i que també hi ha gent de fora. És molt interessant, perquè fomenta també la col·laboració entre gent de diverses edats. Hi ha des de nens de 9 o 10 anys fins a persones grans de 60 o 70 anys”.

 

Dasha Serra, col·laboradora: “El valor de les persones, ajudar-nos totes entre nosaltres, per acabar aconseguint un projecte d’aquesta envergadura que en pot gaudir tot el poble em sembla una cosa molt bonica. A més a més, hi ha també un valor darrere, que és el de transmetre un respecte cap a la natura”.

El projecte també posa èmfasis en el concepte de ‘treball comunitari rural i creatiu’ i en una creativitat enfocada no solament a l’art i a la creativitat plàstica, sinó també a la consciència i a la generació i transmissió d’idees.