El Campus Ésdansa’t dona el tret de sortida a l’Ésdansa amb 200 hores de formació

Més de 150 persones, de totes les edats, participen enguany als tallers del Campus Ésdansa’t, la primera activitat del festival Ésdansa que ha començat aquest dilluns. Enguany es dona continuïtat a les tres franges d’edat: el Petit Ésdansa’t per a nens i nenes de 4 a 12 anys, l’Ésdansa’t Jove amb joves de 13 a 16 anys i els tallers per adults. Això es tradueix en diverses classes simultànies.

Estel Carrillo, coordinadora Campus Esdansa’t: “Veure com de cop 150 persones estan aquí  tota la setmana, amb aquest moviment, realment és molta satisfacció”

Amb els tallers s’ensenyen danses d’arrel tradicional, es treballa la tècnica i es poden conèixer les danses de les companyies internacionals convidades. Una varietat que, combinat amb els espectacles del festival, fa que els participants repeteixin any rere any.

Clara Puig, participant Ésdansa’t: Ens agrada molt ballar i vam decidir cada any venir, anar al camping, ja és com una setmana de vacances . I així ballant també veus coses noves. A les tardes, el fet de que vinguin els grups de fora també t’aposta una riquesa, coneixes altres formes de fer i balls”

Muntsa Roca, participant Ésdansa’t: Les classes estan molt bé, però també veus dasnes i grups de tot el mon. I depsrés als recintes i al parc veure totes aquestes danses a l’aire lliure, és una maravella”

Els formadors també es canvien, buscant persones de renom en el món de la Dansa d’arrel tradicional i aprofitant les companyies que visiten el festival.

Miquel Barcelona, formador Campus Ésdansa’t: Diferents edats, diferents cultures, diferents grups…. està sent, perosnalment, una esperiència molt colpidora i commovedora

Santi Serratossa, formador Campus Ésdansa’t: És la primera vegada que estic de formador i el que fem és precussió corporal i he estat presentant el projecte que estic fent de persucció corporal amb cançons de tradició oral de la provincia de girona.

Jordi Rubió, formador Campus Ésdansa’t: Em sembla que és el cinquè any que entre una cosa i l’altre vaig pujant. Ja vaig venir com a formador una altre vegada i va ser una expeiència fantàstica. De fet, per això he tornat.

Enguany el Campus Ésdansa’t ha programat gairebé 200 hores de formació al llarg de tota la setmana.

 

x