El nen i el pare que han perdut la vida aquest dissabte a la platja de Riells de l’Escala eren d’Olot

El nen de quatre anys i el seu pare, de 29, que han mort aquest dissabte a la platja de Riells, a l’Escala mentre es banyaven eren d’Olot. El nen era alumne de l’Escola Pia a la ciutat, on el curs vinent havia de fer-hi P4.
La informació l’ha confirmat aquest dilluns al migdia el centre educatiu, que ha publicat una piulada al seu perfil de Twitter on explica que el nen era alumne de l’escola i dona el condol a la família. Aquest dimarts a les 9 del matí la família celebrarà una cerimònia íntima a la capella del cementiri, abans d’incinerar els cossos del nen i el seu pare segons el desig de la família.

Els fets van passar dissabte al voltant de dos quarts de quatre de la tarda quan els serveis d’emergència van rebre diverses trucades informant que un nen s’havia ofegat. Segons les informacions publicades en diferents mitjans de comunicació, el nen i el pare estaven junts a l’aigua.

El servei de socorrisme de la platja de Riells va rescatar el nen en estat inconscient i va ser traslladat a la sorra on se li van practicar les maniobres de reanimació fins que el SEM va arribar a la platja i van continuar amb les maniobres però, malauradament, no van poder fer res per salvar la vida del petit.

Segons Protecció Civil, la mare, que era al lloc, va alertar que també trobava a faltar el pare del nen i es va activar el dispositiu de recerca amb una embarcació i una moto aquàtica del servei de socorrisme. Finalment l’helicòpter dels Mossos d’Esquadra van localitzar el cos amb la càmera tèrmica a les 16.59 de la tarda en una zona d’uns tres metres de profunditat. Una embarcació va acostar el cos de l’home fins a la platja on el SEM li va practicar maniobres de reanimació cardiopulmonar però no li van poder salvar la vida.

 

Foto de portada: Basili Gironès