L’Ésdansa 2019 posa en focus en la creació i en les danses Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

[Kórps] de Miquel Barcelona és una proposta en procés de creació que es podrà veure enguany a l’Esdansa. Aquesta juntament amb d’altres propostes que s’estrenaran enguany al festival formen part del focus en els processos de creació partint de l’arrel tradicional que l’Ésdansa va iniciar fa quatre anys. Una etapa que enguany clourà.

Núria Feixas, directora Ésdansa: Fa quatre anys ens vam marcar aquest objectiu i per cloure aquests quatre anys hem posat un focus important en la creació i tindrem forçes companyies i bastants espectacles

Per posar punt i final a aquesta etapa de creació enguany com a novetat hi haurà diverses companyies i professionals, entre ells [Kórps] i Miquel Barcelona que estan durant aquests dies de residència a l’Ésdansa. Més enllà d’aquestes propostes de nova creació el festival segueix apostant per les propostes internacionals i convidant a l’espectador conèixer danses Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Enguany se’n podran descobrir dues, les danses Kochari d’Armènia i les danses Al-bar’ah d’Oman.

Núria Feixas, directora Ésdansa: Aquests espectacles experiència, que no només vas sa veure la dansa sinó que també aprofundeixes molt més en la cultura i ets molt més proper amb l’artista

A banda d’aquestes dues companyies internacionals, se’n podran veure quatre més vingudes de Guatemala, Equador, Tanzània i Corea del Sud. La programació completa es pot consultar a la pàgina web del festival. En total l’Ésdansa 2019 compta amb 17 companyies i uns 200 balladors per seguir reivindicant la dansa com un element viu i fomentar la participació, la formació i l’exhibició.

x