Els Xerrics inicien els assajos a la fresca

Els Xerrics van preparant les seves actuacions castelleres de cares a Festes del Tura. Una de les jornades més especials pels membres d’aquesta colla olotina és la pujada a les escales de l’església de Sant Esteve tot pujant un pilar caminant, és per això que per aquestes dates aprofiten per fer assajos a la fresca i entrenar una sèrie de mecanismes que poden ajudar a que el dia D i la hora H surti tot bé.

Carles Ibáñez, president Xerrics d’Olot: “Sortim del local per practicar els castells a plaça i per donar-nos a conèixer.”

Miquel Olivet, cap de colla Xerrics d’Olot: “És bàsic que tothom, des de la pinya, del tronc, de l’engranatge, tothom sigui conscient del que està fent, haver-ho provat, que no ho senti com quelcom nou, i agafi la mecànica, malgrat les nervis, que sempre hi són, i més el dia de l’actuació. Així quan actuem, després d’haver-ho fet tres o quatre vegades, surti igual.”

D’aquesta manera, els Xerrics continuaran fent assajos a la plaça cada divendres a la tarda d’aquest mes d’agost i el dia 3 de setembre, just abans de l’inici de les Festes del Tura.

Un altre dels objectius del de la colla olotina quan surten el carrer, però, és també donar-se a conèixer i convidar a tothom qui vulgui a formar part d’aquesta gran pinya.

Marissa González i Fina Teixidor, encarregades logístiques Xerrics d’Olot: “Normalment és dur la parada, exposar els nostres productes, a les trobades, assajos, així la gent ens pot conèixer, comprar…”

Així doncs, per tots aquells que es vulguin a animar a fer castells o formar part d’aquesta família castellera, cada dimarts de vuit de la tarda a deu del vespre obren les portes del seu local per seguir fent créixer la pinya d’aquesta colla olotina.

Deixa un comentari