Les residències i estades a l’Ésdansa: feedback entre companyies i el propi festival

Un dels accents de l’edició d’eguany del Festival Ésdansa són les estades i residències per part d’algunes companyies. És el cas de Laia Santanach, flamant guanyadora del Premi Delfí Colomé per la seva proposta Àer, que ens explica que la seva visita a Les Preses li servirà per posar a punt tota la infraestructura tècnica per l’estrena del seu espectacle, posant l’accent en la part lumínica.

Laia Santanach, artista: “Nosaltres estem fent una residència tècnica. Estem utilitzant tots els recursos tècnics que ens ofereix aquest centre cultural per preparar l’estrena de la versió de sala d”Àer’, l’espectacle que portem’.

Un altre dels artistes que estan de residència a l’Ésdansa és Miquel Barcelona, que ve a preparar a l’espectacle ‘[Kórps]’, que estrenarà a la Fira Tàrrega. En el seu cas, parlem amb ell de la seva experiència com a formadar en el festival, i és que una de les gràcies de les residències d’artistes a l’Ésdansa és l’intercanvi entre artistes i festival.

Miquel Barcelona, artista: “Doncs mira. Acabem de fer una clase amb 37 adoleescents, durant una hor ai quart o així, i està sent una experiència molt bonica, perquè venint del contemporani veus com j ahi ha una pràctica física i treballada mab les persone,s està molt bé.”

Ells dos, juntament, amb Roberto Olivan són els tres residents presents a l’Ésdansa d’aquest any, i mostraran els seus treballs, o una part dels quals, el dimecres, en el cas de la laia, el dijous Miquel Barcelona, i el divendres Roberto Olivan amb ‘Socarrel’.