L’ocupació turística a la Garrotxa supera el 70% la primera quinzena d’agost i arriba al 83% durant el pont de Santa Maria

Un 72% d’ocupació. És la mitjana de la primera quinzena d’agost als establiments i allotjaments de la Garrotxa. La xifra augmenta si ens fixem en el pont del 15 d’agost, fins a arribar al 83%. Totes les tipologies d’establiments, excepte les cases de colònies i els albergs, superen aquesta xifra d’ocupació mitjana del pont d’agost, rallant la plena ocupació en els càmpings amb el 97%.


Aquestes dades, sumades a l’afluència de visitants i el moviment pels carrers d’Olot i pobles de la Garrotxa fan que les sensacions siguin bones per a tots els sectors, també els comerços i la restauració.

Estanis Vayreda, Regidor de Promoció de la Ciutat Aj. Olot: Tenim molts bons imputs del sector del comerç, molt lligat segurament a temes de gastronomia. Tant el mercat com diversos comerços de la ciutat ens diuen que la gent està consumint. Està sent un estiu molt bo en climatologia, calorós però positiu perquè la gent pugui sortir. Per tant de moment és un bon estiu des del punt de vista turístic.

Més de la meitat dels visitants que han vingut a la Garrotxa durant l’agost eren catalans. Un 27% provenien d’Europa, majoritàriament de França, Països Baixos, Regne Unit i Bèlgica. Un perfil de turista que ha anat a l’alça en els darrers anys.

Estanis Vayreda, Regidor de Promoció de la Ciutat Aj. Olot: Ha incrementat el visitant de la resta de països d’Europa, especialment França i Països Baixos. Durant uns anys, fa 3 o 4 anys, havia reduït una mica aquest visitant més internacional i l’hem recuperat amb força

El que més ens visiten són famílies, seguit de parelles i grups d’amics. La majoria de persones ateses a les oficines de turisme, un 45%, pernoctaven a la Garrotxa. La resta o bé estaven de pas o bé pernoctaven fora de la nostra comarca.

L’ocupació turística a la Garrotxa supera el 70% la primera quinzena d’agost