El Firal Petit es consolida com a escenari principal de les Festes del Tura

Ja s’ha presentat la programació completa de les Festes del Tura. Hi haurà una cinquantena de concerts i 140 actes repartits en 5 dies. Enguany les festes consoliden el Firal Petit com a escenari principal a la vegada que es vol potencia altres escenaris com la Plaça Major o el Passeig de la Muralla, que es recuperarà.


Els Catarres la primera nit de festes, Obeses la tercera nit i Buhos el dilluns 9 de setembre. Són els caps de cartell de les Festes del Tura 2019 que actuaran a l’escenari del Firal Petit. Una localització que es consolida enguany com a escenari principal.

Jordi Serrat, director Festes del Tura: “Com explicàvem l’any passat, per les condicions tècniques que ens permet [el Firal] podem fer una programació més professional. Tot i així no oblidem la resta d’espais. Creiem que aquest any hem apostat fort per la Plaça Major, concretament el dissabte

A la Plaça Major el dissabte hi actuaran dos dels grups importants: l’Orquestra Mondragon i Mishima. Més enllà d’aquest escenari, també hi haurà concerts a la Plaça Campdenmàs i es recupera el Passeig de la Muralla.

Jordi Serrat, director Festes del Tura: “Era un espai que semblava que l’any passat havíem abandonat. Hi tornem. És un espai ampli que ens permet fer-hi molta activitat. Hi haurà el concert després de la cercavila infantil, hi haurà concerts, nit tecno i diverses activitats

En total hi haurà una cinquantena de concerts i 140 activitats per a tots els gustos. Aquest 2019 desapareix l’espai Caricatura’t i les activitats dirigides a infants es distribuiran pels diferents escenaris del centre de la ciutat. Una de les principals novetats d’enguany és la posada en marxa d’un punt lila, que es situarà al Firal, amb l’objectiu de prevenir i conscienciar sobre les agressions sexistes.  Com és habitual, moltes entitats organitzen activitats en motiu de la Festa. Enguany se’n sumen de noves, com el Faràndula Racing Team que s’encarregarà del Ball de l’Hora. Aquest es celebrà la nit del 8 de setembre a les dues de la matinada.

David Bosch, Faràndula Racing Team: Crèiem que el canvi d’hora era important per tornar a portar la fórmula del Ball de l’Hora al carrer Baix del Tura. De moment aquest any farem una línia molt continuista respecte els altres anys i a mesura que vagin passant els anys veurem quines novetats anem posant

El programa complert de la festa ja s’ha començat a repartir per totes les llars olotines. Tota la programació de les Festes del Tura es pot consultar a la pàgina web de l’esdeveniment així com en l’aplicació de les festes. A principis de la setmana que ve es posaran a la venda els productes oficials.