La plaça Major de les Preses ha acollit l’estrena de l’espectacle La Resclosa dins el festival Ésdansa

Aquest dimarts a la tarda es culminaven els preparatius necessaris a la plaça Major de les Preses per a la posada en escena del nou espectacle de la ballarina Núria Hontecillas i Roger Andorrà, després d’un procés de creació que ha comptat amb la col·laboració de Montserrat Colomé i que ha arribat fins a l’Ésdansa, on s’ha acabat de perfilar. Els artistes, assidus del festival, estaven altament agraïts per l’espai i l’acompanyament de l’Ésdansa en el procés de creació.

Núria Hontecillas, ballarina: Estem súper agraïts perquè ens han acompanyat durant tot el procés creatiu i realment és un festival que té un caliu molt bonic. És un luxe poder tenir un espai com és l’Ésdansa per mostrar peces i per poder investigar, crear, compartir.

Al vespre, arribava el moment de mostrar-ho al públic. La Resclosa és un espectacle de dansa que parteix de l’arrel tradicional per viatjar a estils més contemporanis, ajudat pel so de l’electrogralla i altres disciplines com el cant o el teatre.

Roger Andorrà, músic: La gralla es fusiona amb una pedalera de sons, un mòdul que canvia el so de l’instrument per una banda, i per l’altra banda, amb una ‘loop station’ que el que fa és enregidtrar i reproduir el que sona. Pel que fa a la dansa, parteix del ball més d’arrel per anar cap a la dansa més contemporània.

Núria Hontecillas, ballarina: Som dues persones que des de ben petits hem estat vinculats a la cultura popular i ens agradaria que aquest espectacle transmetés el nostre respecte, agraïment i passió que sentim per tot el que ens ha arribat a dia d’avui.

L’espectacle va sorprendre i agradar al públic de la plaça Major de les Preses, que ha vist una nova estrena de moltes més que vindran en el sí del festival.