Blai Casanovas és l’autor de la il•lustració dels gots de Festes del Tura

El cap de lligamosques enfilat damunt d’un cavallet col·locant gallardes de la festa major. És la il·lustració que enguany es podrà veure als gots de Festes del Tura. Aquesta és obra de Blai Casamitjana, que ha recuperat el treball proposat l’any passat, que la comissió de festes havia demanat que el tema es fixés en la col·laboració i participació, i l’ha refet per aquest any.

Blai Casanovas, autor il·lustració Gots de Festes: “Vaig proposar aquest dibuix amb el cavallet ajudant al cap de lligamosques perquè trobava que era de temàtica d’ajuda. Aquest any l’hem renovat”

L’obra d’en Blai ha estat l’escollida per la Comissió de Festes d’entre les diferents propostes fetes per els alumnes d’il·lustració i còmic de l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot. El centre ja fa anys que col·labora en el disseny dels gots de les festes, un encàrrec que fa respecte als alumnes i té alguna complexitat.

Tavi Algueró, director Escola Municipal Expressió Olot: “Sempre acaba sent un dibuix tècnicament fàcil de resoldre ja que és molt petit i simple, però en canvi de concepte pels alumnes és complicat. Primer el respecte que fa pel que ha de servir i després tenim molt poc espai i no és un dibuix que es mirarà molta estona. És un espai de festa, de poca visibilitat i tècnicament ha d’estar molt ben resolt per transmetre el que s’hagi de transmetre en aquell petit dibuix”

Per a aquestes festes del Tura s’han fet 36.000 gots.

x