L’Ajuntament d’Olot prohibirà l’ús de bosses de plàstic al mercat dels dilluns a partir de l’1 de gener del 2020

L’Ajuntament d’Olot portarà al ple de la setmana que ve la modificació del reglament del mercat del dilluns, que prohibirà als marxants l’ús i venda de bosses de plàstic a partir de l’1 de gener del 2020. Segons el Reial decret 293/2018 s’obligarà la retirada de venda i ús de bosses de plàstic en qualsevol establiment a partir de l’1 de gener del 2021, però el consistori olotí s’avança un any, després dels resultats obtinguts durant la prova pilot duta a terme amb 14 marxants fa uns mesos per substituir les bosses de plàstic per bosses biodegradables.

Segons el consistori olotí  l’acció es produeix després de l’entesa amb els membres de la comissió del mercat dels dilluns, en cada una de les seves àrees: fruita, planter i roba.

Estanis Vayreda, regidor promoció econòmica de la ciutat: I per tant d’acord amb els membres de la Comissió del Marcat i amb els marxants que venen els dilluns, el que farem serà avançar un any aquesta prohibició, i a partir de l’1 de gener de 2020 no permetrà donar bosses de plàstic al mercat dels dilluns a Olot. I si no compleixes el reglament, el reglament ja preveu un seguit de sancions.”

L’ajuntament ha mostrat la seva voluntat per dur a terme el mateix procés amb la Plaça Mercat.

Estanis Vayreda, regidor promoció econòmica de la ciutat: “Ja ho hem parlat, també, amb els placers de la plaça Mercat, i començarem ara aviat una modificació del reglament amb la plaça mercat per seguir amb aquesta iniciativa. Tot i que si que és cert que alguns placers des de fa uns mesos no fan ús de bosses de plàstic, ara volem fer-ho més gran.”

Vayreda ha explicat que a partir d’ara els marxants és qui es faran càrrec de comprar les bosses biodegradables, que sí es podran utilitzar, tot i que des de l’equip de govern contempla la possibilitat d’estudiar destinar-hi una partida per ajudar, durant aquest any de transició, el 2020, a costejar unes bosses, que asseguren que resulten resistents i durables.

 

L’ajuntament també ha comunicat que el mercat del dilluns 9 de setembre, coincidint amb les Festes del Tura, es traslladarà a la Plaça Balmes i carrers del voltant.

x