L’Ésdansa fomenta la participació del públic amb les Nits Ésdansa

Les danses valencianes del grup Rascanya, una formació de música i ball folk coneguda, entre altres, per potenciar que el públic de les seves actuacions balli sense vergonya va ser una de les dues companyies encarregades de posar música, ball i somriures a la Nit Ésdansa d’ahir. Abans havia estat el torn del Ballet Folklórico Nacional de Guatemala. Va ensenyar dues danses de regions diferents del país, Ferrocarril i Mayordomos. Amb elles va transmetre els valors, l’alegria i l’energia de les danses tradicionals de Guatemala.

Luis Fernando, director Ballet Folklórico Nacional de Guatemala: Son muy animadas, muy alegres i festivas para poder contagiar de esa alegria i ese sentimiento de nuestro país de fiesta, de dar gracias i de disfrutar la vida

Les Nits Ésdansa fomenten la participació del públic, com un element actiu del festival i d’aquests espectacles. Uns format d’actuació que sovint sorprèn a les companyies ja que deixen de banda el paper de ballador per assumir el de formador. Els balladors de Guatemala però, ja hi estaven acostumats.

Luis Fernando, director Ballet Folklórico Nacional de Guatemala: “Hacemos esta serie de dinámicas tanto en Guatemala como fuera. El ballet ya tiene 54 años de creación, ha viajado durante mucho tiempo, los veteranos sabemos cómo hacer-lo y de les enseña a los jóvenes

Les Nits Ésdansa es celebren cada vespre del festival. Aquest dijous es podrà ballar amb Senegal i Equador mentre que demà divendres seran Tahití i Stukat del Bolet els encarregats de fer treure la vergonya i fer ballar als assistents de l’espectacle.

Deixa un comentari