El Consorci de l’Alta Garrotxa espera que el Pla de protecció del medi natural estigui aprovat definitivament a principis del 2020

L’eliminació de la comissió executiva del Consorci de l’Alta Garrotxa havia posat més llenya al foc de la polèmica per l’aprovació inicial del Pla de Protecció de l’Alta Garrotxa, per al qual els propietaris pensen que no se’ls ha tingut en compte. Els responsables de l’ens han admès errors a l’hora de presentar l’aprovació inicial, però creuen que s’està arribant a l’entesa i el Pla de protecció es podrà aprovar entre el febrer i el març del 2019, després de 24 anys.


El president i l’assessor del president del Consorci de l’Alta Garrotxa en funcions han admès errors a l’hora de presentar l’aprovació inicial del Pla de Protecció del medi natural de l’Alta Garrotxa.

Francesc Canalias, assessor del president del Consorci de l’Alta Garrotxa en funcions: Per unes qüestions determinades que eren les eleccions municipals, etc., vam fer una posada en escena i una aprovació inicial del pla no massa correcta, deixeu-m’ho dir així, i per tant, hem de reconèixer-ho i hem de dir-ho.

Santi Reixach, president del Consorci de l’Alta Garrotxa en funcions: També cal dir que per arribar als acords que hem arribat, el pla havia d’estar escrit; si no hi ha un pla escrit no el podem discutir.

El nou pla es troba ara a exposició pública i s’ha obert un termini fins al 30 de setembre per presentar al·legacions. Els responsables de l’ens han explicat que s’han estat reunint amb els particulars i col·lectius implicats per arribar a enteses i poder aprovar definitivament el pla entre el febrer i el març del 2020.

Santi Reixach, president del Consorci de l’Alta Garrotxa en funcions: De moment portem 80 reunions. Tothom que ho ha demanat l’hem atès, i a partir d’aquí que la gent pugui presentar les seves al·legacions.

Francesc Canalias, assessor del president del Consorci de l’Alta Garrotxa en funcions: El que ha fet el consorci és ajudar a la gent fins i tot a redactar les al·legacions, una cosa que sembla una mica estranya però és el que pensem que toca fer com a representants del territori.

Des del consorci estan convençuts que el nou pla millorarà les possibilitats socioeconòmiques d’un territori habitat per dos centenars de persones, tot i recordar que el motiu principal del mateix és la preservació de l’espai. Des del propi ens es redactaran al·legacions al pla aprovat inicialment, un compendi de les presentades pels ajuntaments i els propietaris amb correccions que consideren oportunes.