Aquest cap de setmana se celebren les festes majors dels barris olotins de Pequín i Montolivet

La Festa Major del barri de Pequín els dies 23, 24 i 25 d’agost, mentre que per l’altra banda la Festa Major del barri de Montolivet es celebrarà el cap de setmarriba ana del 24 i 25 d’agost. A Pequín, la festa té com a rellevància la celebració dels 40 anys dels gegants. El primer dia de festes serà el divendres i començarà amb una cercavila amb els gegants del barri acompanyats en tot moment pels Trenkabaketes del Pont. Seguidament hi haurà el pregó de Festa Major a càrrec de Rosa Serra, creadora dels gegants. Finalment el primer dia acabarà amb un espectacle de playback.

El dissabte s’inicia el dia, com és de costum amb el campionat de truc. Durant tota la tarda hi haurà activitats pels més petits acompanyats de música. A les 21 h de la nit es celebrarà el sopar popular i dues hores més tard, el ball a càrrec de Blue Moon. A Montolivet es començarà a les vuit del matí amb l’engegada de coets, i comptarà tot el dia també amb espectacles pels més petits, concurs de dibuixos, espectacles, inflables i festa de l’escuma. El dia 25 d’agost serà el dia en què es farà l’homenatge als gegants, amb una cercavila, un ball i una audició de sardanes amb la Cobla Cervianenca.

El segon dia de la Festa Major del barri de Montolivet hi haurà la missa, com és de costum i la faràndula pel barri garrotxí.

Rosa Serra, autora i creadora gegants barri Pequín: El pregó el tinc pensat entorn una mica als gegants, perquè clar aquest any són els protagonistes, i he anat recordant coses d’aquell moment. Per exemple, en Pere Casals, que jo crec que l’hem de mencionar molt, que pobret ja no hi és, però hi ha el seu fill i el seu nét que també els hi agrada molt la faràndula.

Nordin Ousti, associació veins barri Montolivet Olot: A les vuit del matí ja engeguem els coets per avisar als veïns d’Olot que ja comença la festa del barri, i tot seguit, a les 10 del matí ja comencem amb el concurs de dibuix per la mainada.

Els dos barris de la capital garrotxina celebraran la seva Festa Major el mateix cap de setmana, amb programes basats per a gent de totes les edats, però enfocats als més petits.

x