Les mil•lenàries danses Kochari d’Armènia es mostren a l’Ésdansa

Un dels focus enguany de l’Ésdansa és en les Danses Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat. Al festival aquest 2019 s’hi poden veure les Danses Kochari d’Armènia, que es van mostrar ahir al vespre a la Plaça Major de les Preses.


Les danses Kochari d’armènia són les danses Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat que es poden veure aquest any a l’Ésdansa. Aquestes són unes danses mil·lenàries icòniques del país que es ballen arreu del país en els dies festius, en celebracions familiars, festes i esdeveniments socials.

Karen Gevorgyan, director artístic companyia Bert Armènia: Les danses Kochari identifiquen la nostra nació, identifiquen l’esperit i l’ànima d’Armènia, el nostre sentiment col·lectiu, la identitat d’Armènia i les seves característiques. Des de temps antics ha arribat amb la seva plenitud, és a dir, no hi ha hagut canvis. Tal i com es feia fa 3.000 anys, es segueix fent idènticament avui en dia

Les danses Kochari s’han anat passant de generació en generació fins a mantenir-se vives avui en dia, fins al punt que tots els armenis coneixen alguna de les varietats d’aquesta dansa. Cada regió té la seva fent que existeixin més de 100 danses Kochari diferents. Totes elles serveixen per venerar els animals de cada regió.

Karen Gevorgyan, director artístic companyia Bert Armènia: Les danses Kochari pertanyen a una varietat de danses simbòliques que van ser creades en els temps pagans per venerar els animals de la regió. Va ser creada per foragitar  els mals esperits i atraure la positivitat, la prosperitat i l’amabilitat

Les danses Kochari, que són patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat des de l’any 2017, es van poder descobrir ahir al vespre a la Plaça Major de les Preses en el marc del Festival Ésdansa. Una mostra d’un recull de diferents danses que va acabar mostrant als assistents com ballar-les. La companyia Bert d’Armènia tornarà a mostrar aquests balls tradicionals, entre altres, el dissabte a partir de les deu del vespre en l’espectacle Danses del Món, que es podrà seguir en directe per Olot Televisió.

x