Una cinquantena de persones participen a la 15a bicicletada popular de Mieres, en el marc dels actes de la Festa Major

Mieres celebra durant aquest cap de setmana bona part dels seus actes de la Festa Major. Passada la ressaca del playback la nit de divendres, una cinquantena de mierencs i mierenques van agafar la bicicleta, aquest dissabte, per participar en la 15a edició de la bicicletada popular.

Anna i Monfort, membres Comissió de festes: “És una cursa oberta a tothom. Surten de Mieres, van cap El Torn, es fan una foto de grup i tornen aquí a la zopna esportiva on els hi oferim un petit vermut. Fa molts anys que es fa i es una tradició de la festa major. És un acte molt intergeneracional, ja que hi participen molts pares, canalla, gent gran…”

 Udun i Saüc, participants: “Això, i que ens ho passem bé. Agafem les bicicletes, que potser fa dies que no les agafem, i així…”

Voltar per Mieres aquests dies és sinònim de bellesa, amb l’engalant, que han preparat les repuntaires del poble, que no han deixat de fer tota mena de detalls fets amb mitja i ganxet; i amb l’encant de l’església de la Romeria, on aquests dies s’hi pot veure dues exposicions: la primera dedicada fotografies de Mieres de tot el temps

Vicenç Semper, autor exposició: “En principi el tema és Mieres amb el propòsit de fer un fons fotogràfic, per de cares a un futur poder-lo aprofitar.”

I la segona, que porta per títol ‘Ser dona a Mieres’, i que s’ha dut a terme arrel de les trobades amb la temàtica de les dones com a protagonista. La mostra pretén mostrar quin ha estat el paper de la dona en diverses èpoques del passat.

Marta Trigo, autora exposició: “I arrel d’aquestes trobades va sorgir com l’anhel de fer una exposició i mostrar tot el que estàvem descobrint ena questes trobades sobre la vida de les dones a Mieres.”

Aquesta setmana al programa MAC Exprés d’Olot Televisió entrarem de fons a aquestes dues exposicions, que pretén posar valor al passat i present d’aquest municipi garrotxí.

Deixa un comentari