Centenars de veïns omplen la plaça del Mallol amb motiu del Ball de la Bruixa, que acomiada la festa major

La plaça del Mallol es va omplir diumenge a la tarda de centenars de persones per veure en directe el Ball de la Bruixa, que va acomiadar la Festa Major.

Agustí Colomera, ballador: “El Ball de la Bruixa ve d’anys enrere aquí al poble del Mallol. Hi havia hagut una història d’una bruixa i, a través de la història, es va muntar un ball significant una mica la història. Es balla dos cops a l’any, per la Festa Major i per Sant Nicolau”.

La Bruixa Estruga Maigarda, que va viure al Mallol el segle XV, es va convertir en gegant de la mà d’Àngel Rigall. Posteriorment es va fer la composició musical perquè l’Estruga pogués ballar.

Agustí Colomera, ballador: Per la Festa Major, a la tarda hi ha una mica d’espectacle infantil i també fan dues o tres sardanes. A la mitja part de les sardanes, es fa el Ball de la Bruixa. Se surt d’un carrer d’aquí baix del poble, es puja fins a dalt, es fa el ball i després hi ha una mica de berenar per a la mainada.

La protagonista es va veure especialment simpàtica i afable amb els infants. El conegut ball popular va posar el punt final a un altre cap de setmana de festes de poble a la Vall d’en Bas.

Deixa un comentari