Centenars de cigonyes han fet parada a Olot durant el seu viatge migratori al sud

Des de divendres a Olot i la Garrotxa s’ha pogut contemplar com centenars de cigonyes paraven en taulades de les utbanitzacions, torres i altres construccions o sortints. Dissabte emprenien novament el vol per seguir el seu llarg viatge cap a terres més càlides. La seva presència significa tradicionalment per als garrotxins la fi de l’època estival.


Segons el grup d’observadors Ocells de la Garrotxa, a Olot i rodalies hi van passar la nit de divendres més de 560 exemplars. Alguns d’elles, més d’una cinquantena, estan anellades, la qual cosa permet saber que procedeixen de països com França, Alemanya o Suïssa. La imatge, sempre impressionant, ha deixat una bonica estampa durant algunes hores a la capital de la Garrotxa.

x