El Consorci de l’Alta Garrotxa alerta d’accions incíviques que s’estan fent freqüents a l’espai

Als residus i senyals malmesos, darrerament a l’Alta Garrotxa s’estan fent freqüents altres tipus d’accions incíviques. Una que comença a esdevenir preocupant, segons els responsables del Consorci de l’Alta Garrotxa, és l’arribada de visitants amb gossos deslligats, que ja han provocat situacions de risc amb animals de pastura en aquest espai protegit amb sectors d’aprofitament ramader.

Francesc Canalias, assessor del president del Consorci de l’Alta Garrotxa en funcions: Ara una cosa que cada vegada és més freqüent és trobar defecacions en llocs totalment inversemblants. No faré servir les paraules de Maragall, exalcalde de Barcelona, però no toca fer això.

Les possibilitats d’aplicar sancions estan subjectes a la normativa general i als agents de l’autoritat, agents rurals i mossos d’esquadra que tenen una presència limitada al sector. Serà el nou Pla de protecció de l’Alta Garrotxa que haurà de detallar i els nous òrgans de govern els que hauran de decidir mesures per abordar les noves necessitats i obligacions més complexes que s’hauran d’aplicar sobre el territori, amb la nova dimensió, pressupost i equip humà amb què comptaran.

x