La nova Comissió de la variant d’Olot reclamarà a la Generalitat la partida per al projecte constructiu del tram nord als propers pressupostos

La Comissió de la variant d’Olot aplega l’alcalde, el regidor d’urbanisme i el cap de l’àrea d’infraestructura i via pública, els portaveus dels diferents grups polítics amb representació a l’Ajuntament, tres representants de les associacions de veïns, tres representants del món empresarial, un de la plataforma No és un Vial, és un carrer, i un del parc natural.


Es reserva el dret, si així ho consideren dos terços dels membres, d’incorporar un altre actor en un moment determinat, o convidar un expert per informar i avançar en un determinat punt.

En la primera reunió, l’alcalde ha explicat les converses establertes amb la Generalitat, s’han confrontat els diferents punts de vista i s’ha decidit una primera acció consensuada: pressionar a la Generalitat perquè incorpori en els propers pressupostos una partida per a la redacció del projecte constructiu del tram nord, que va de l’Hostal del Sol a la connexió amb l’A-26, un projecte que pot tenir un cost d’entre 1 i 2 milions d’euros.

La comissió es reunirà tres cops a l’any de forma ordinària, i de manera extraordinària les vegades que es precisin. L’alcalde està segur que la propera trobada serà a la tardor, quan s’ha d’aclarir el traçat del tram entre les Preses i el Vall d’en Bas.

Pep Berga ha volgut deixar clar que la comissió treballarà per fer avançar la variant. Als problemes de l’avinguda Sant Jordi s’han de donar solució de forma més immediata.

 

x