Més de 150 persones tallen de nou l’avinguda Sant Jordi per demanar la construcció immediata de la variant d’Olot

“On és la puta Variant? On és la puta Variant?”. Eren els càntics en forma de corrandes que es van poder escoltar aquest dilluns a la tarda a l’avinguda Sant Jordi d’Olot, en una nova acció de protesta de la plataforma ‘No és un vial, és un carrer’, que començava a les set des de la gasolinera BP d’Olot i es dirigia fins gairebé a la cruïlla del Carrer Folch i Torres. Més d’un centenar i mig de persones hi van prendre part per demanar la construcció immediat de la Variant d’Olot, i acabar així amb el trànsit, els sorolls i la contaminació.


Aquesta és la primera acció de protesta després de l’asfaltatge de la via aquest estiu, que segons els membres de la plataforma ha fet que els vehicles durant la nit circulin a més velocitat.

Toni Fité, membre ‘No és un vial, és un carrer’: D’entrada l’asfaltatge en pensem bé, és una bona obra, però sí que és cert que ara el trànsit va més ràpid, principalment a les nits, perquè de dies el mateix volum de trànsit que suporta ja regula la velocitat. Continuarem apretant, reivindicant la puta Variant d’Olot, com molt bé diu una de les frases de ‘Les corrandes del Vial d’Olot’. ja fa massa que l’estem esperant.

Durant una bona estona tots els assistents van estar cantant ‘Les corrandes del vial d’Olot’, en les quals s’hi explica tota la història que ha portat fins avui als veïns de l’Avinguda Sant jordi i voltants: des dels alcaldes i representants polítics que van fer possible la construcció dels Túnels de Bracons a les problemàtiques i accions de protesta dels propis veïns durant aquests anys. Des de les set de la tarda i fins les vuit del vespre aquest tram de l’Avinguda Sant Jordi va estar tallat a la circulació en els dos sentits de la marxa.

Els membres de la plataforma ‘No és un vial, és un carrer ja han assegurat que aquesta no serà l’última acció de protesta. Recordem que amb tot aquest temps ja han aconseguit 5.000 signatures.

Avui comencen les reunions de la Comissió de la Variant, amb polítics, veïns, entitats econòmiques i el membres de la plataforma ‘No és un vial, és un carrer’, amb l’objectiu d’agilitzar la qüestió i crear una estratègia conjunta.