11-S ens veiem a Barcelona

El proper 11 de setembre tornarà a haver-hi una manifestació massiva a Barcelona, convocada i organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana i que comptarà, com sempre, amb el suport d’altres entitats civils com Òmnium, la més important; i dels partits  polítics independentistes.

Des que el 2013 va haver-hi la Via Catalana, han passat només 6 anys. I cada any la organització ha patit per si seria un èxit o si faria figa. Sovint, hem sentit veus rondinant la mandra d’anar-hi “altre cop”. Però, afortunadament, cada any ha estat un èxit perquè la consciència cívica dels catalans i la voluntat d’aquells que volem la independència no fallen mai. Potser per la consciència de que només ens tenim a nosaltres i que per aquesta raó no podem afluixar ni tan sols en els moments en que les discrepàncies són massa sorolloses.

L’11-S d’aquest any ha de ser l’inici d’una nova forma d’afrontar la situació política catalana; els centenars de milers de persones que hi assistirem estem convocades sota un lema gens ambigu: Objectiu, Independència. Un lema que no enganya a ningú, ni a l’estat ni als partits que a vegades semblen voler fer giragonses per endarrerir els compromisos que varen adquirir a les eleccions del 21-D de 2017.

Només amb la independència finalitzarà la repressió i tindrem la oportunitat  de recuperar la plenitud de drets civils i llibertats individuals i col·lectives que ens estan prenent. Només un moviment cívic, no-violent i  amb obediència únicament al poble i el seu mandat, podrà assolir l’objectiu de construir un nou estat inclusiu i profundament democràtic.

Només amb la consciència de la força que tenim com a col·lectiu podrem ser capaços de transformar la situació actual en una de nova, on els 3 pilars del moviment independentista (Govern, Parlament i Societat Civil) tornin a anar junts i recuperem aquella sensació de ser invencibles que vàrem tenir l’octubre de 2017. Només amb l’energia d’un 11-S que sigui tan gran com han estat els anteriors, o més, ens tornarem a reconèixer com a un poble unit i valent.

Sí, aquest any tornarem a fer   la manifestació més gran del món i tornarem a demostrar a l’estat espanyol que la nostra voluntat de ser un estat independent es manté ferma i inalterable, i que malgrat la repressió, estem a punt per tornar-ho a fer. Però aquest cop ho farem bé.

Ens veiem l’11-S a Barcelona!

Josep Ferrés
Coordinador de l’ANC d’Olot

x