Aquest any la Gala de les Preses tindrà un Punt Lila

En l’on, per la Gala de les Preses s’hi instal·la l’envelat on tenen lloc els concerts nocturns, aquest any també s’hi posarà un Punt Lila. La iniciativa s’ha impulsat de mutu acord entre l’Ajuntament i la Comissió de Festes de Les Preses i neix de la necessitat de lluitar contra les agressions sexistes en el context festiu nocturn de la festa major.

Albert Danés, Comissió de Festes de les Preses i Regidor de Festes Aj. Les Preses: Conscienciar una miqueta a tot el jovent i a tothom d’un problema que tenim, que són els maltractaments i la discriminació cap a les dones.  Creiem que amb aquest punt lila podem posar el nostre gra de sorra per intentar ajudar a totes aquestes noies que ho necessiten, que reben maltractaments, i intentar conscienciar a tota la gent de que no es pot viure d’aquest manera, amb maltractaments

La carpa, que estarà degudament senyalitzada i comptarà amb un equip de psicòlegs especialitzats, serà un espai de sensibilització  i reflexió per prevenir les agressions sexistes. Així com també un punt de suport, assessorament i atenció per abordar qualsevol situació de violència masclista que es pugui generar.

Albert Danés, Comissió de Festes de les Preses i Regidor de Festes Aj. Les Preses: Qualsevol noia que necessiti un cop de mà o qualsevol cosa que nosaltres veiem d’algun maltractament, intervindrem i ho comunicarem perquè les dues psicòlogues que tindrem al recinte puguin actuar

Abans de la festa també es farà una formació de sensibilització sobre violència masclista i violències sexuals adreçada a les entitats, associacions i professionals que participin en la Gala. Es farà una trobada prèvia i es faran formacions la mateixa nit de festa.