El ple de l’Ajuntament d’Olot aprova inicialment el projecte bàsic de l’Espai Cràter amb dubtes entre l’oposició

El projecte bàsic del futur Espai cràter va ser aprovat inicialment ahir, al ple de l’Ajuntament d’Olot, amb un sí crític del PSC i els vots en contra d’Esquerra i la CUP, que asseguren que el projecte els genera molts dubtes. El projecte preveu més de 1.300 metres quadrats útils soterrats sota un nou parc urbà, i distribuïts en 500 metres quadrats d’espai museogràfic, una aula educativa polivalent, un altell de prop de 200 metres quadrats i un nou auditori amb capacitat per a unes 100 persones.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Hem demanat expressament als arquitectes que tinguin en compte el so.

El projecte bàsic de l’Espai Cràter va ser aprovat amb els vots de l’equip de govern i el sí crític del PSC, que va enumerar alguns dubtes, de la mateixa manera que Esquerra i la CUP, que van decidir votar-hi en contra.

Josep Guix, portaveu del PSC a l’Ajuntament d’Olot: Tenim quatre o cinc sales d’actes a prop. L’altra cosa que no acabem de veure clara és que no hi hagi cafeteria. El projecte no diferencia entre lavabos masculins i femenins. Els problemes dels accessos s’haurien de treballar.

Josep Quintana, regidor d’ERC a l’Ajuntament d’Olot: Nosaltres tenim molts interrogants, molts dubtes, cada cop en tenim més. Per a nosaltres és un error no invertir en el Nucli Antic totes les aportacions externes i internes que trobem d’Europa i de tot arreu.

Pep Berga, alcalde d’Olot: FEDERs per arreglar el Nucli Antic no n’hi ha, no en donen.

Lluís Riera, portaveu de la CUP a l’Ajuntament d’Olot: Encara no sabem el cost real total de l’obra.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Els números són clars.

Lluís Riera, portaveu de la CUP a l’Ajuntament d’Olot: Aquest projecte ens segueix generant molts dubtes. Veiem que són molts diners i és molt de ciment i, per tant, hi votarem en contra.

Al ple també va ser aprovat el procés participatiu de co-creació de l’espai, amb els vots en contra d’Esquerra, que va explicar que l’espai no era una prioritat del grup i va apuntar aspectes millorables del procés. El PSC va criticar no haver tingut l’opció de participar-hi i va abstenir-se, igual que la CUP, que s’oposa a un nou equipament sobre vulcanologia. El ple també va aprovar, per unanimitat, la modificació del reglament del mercat del dilluns per evitar l’ús de bosses de plàstic a partir de l’1 de gener del 2020, avançant-se un any al Real decret que obligarà a aplicar aquesta mesura.

Deixa un comentari