Embotits casolans Masoliver d’Olot tanca després de prop de 70 anys d’activitat

Demà Joan Masoliver tornarà a fer aquest gest, com ho ha fet habitualment durant més de 40 anys, però ho farà per última vegada. Amb 68 anys, ell i la seva dona es retiren, posant punt i final a la història d’Embotits casolans Masoliver d’Olot, després de prop de 70 anys d’activitat.

Joan Masoliver, propietari Masoliver: Gràcies al pare i a la mare quan es varen casar varen fundar aquesta botiga l’any 1951 fins el dia d’avui. El pare ja venia a casa dels avis a Sant Esteve d’en Bas als anys 1940, que ja tenia un escorxador al qual si mataven porcs i vaques. El pare era més tractant de bestiar, llavors, al casar-se amb la meva mare varen venir els dos aquí i es varen dedicar més a la venta al detall i fer més l’embotit, el producte típic de la Garrotxa.

En Joan de ben jove ja es va implicar en el negoci familiar.

Joan Masoliver, propietari Masoliver: Als 18 anys em vaig assentar aquí, no em va agradar estudiar, per tant vaig haver de treballar i el meu pare em va ensenyar el que era treballar. Durant molts anys vam fer un equip de cinc persones, el meu pare, la meva mare i un servidor, i dos persones més, un l’Enric Domènech i l’altra la Tia Lola. En varem arribar a fer un nucli que era una família.

Ubicada a la plaça Major d’Olot, la botiga ha gaudit d’una ubicació immillorable per al negoci, si bé els hàbits de consum han canviat, i el que s’ha anat servint des del taulell, també.

Joan Masoliver, propietari Masoliver: Vam començar amb botifarra blanca i botifarra negre, que era el més típic, escudella i carn d’olla. Llavors, això ha anat canviant, era impensable que acabéssim fent pernil dolç, sobrassada, etc.

La història de la botiga d’embotits Masoliver s’acaba. Qui sap si ben aviat en començarà una altra en aquest local de la Plaça Major d’Olot.