L’escola d’Argelaguer serà la primera de l’Estat a emmagatzemar l’energia produïda per plaques solars

Una part del taulat de l’escola Montpalau d’Argelaguer ha canviat d’aspecte aquest estiu. S’hi han instal·lat plaques solars per produir energia que abastarà el propi centre educatiu. Les plaques, a més, van acompanyades d’una bateria, que emmagatzemarà l’excés d’energia produïda durant les hores de més sol perquè es pugui utilitzar en altres moments.

Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer: Posar plaques solars a l’escola, però amb una diferència: son amb bateria. Tenim una acumulació d’energia per consumir després al vespre, quan es fa fosc. És una millora bastant important i innovadora que no si n’hi ha en gaires llocs públics d’aquest sistema. Al matí és quan menys es gasta, es gasta més al vespre. Alhora que es tanca l’escola, normalment a l’hivern es fa fosc aviat, és quan s’engeguen els llums, o per la neteja, aquesta energia que gastarem la tindrem emmagatzemada en aquestes bateries.

La instal·lació, que encara no està del tot acabada, es fa amb la subvenció del PAES 2018-2019 destinada a executar accions per millorar l’eficiència energètica i reduir l’emissió de gasos amb efecte hivernacle. Amb les plaques, l’escola es suma a l’Ajuntament d’Argelaguer, que és l’altre edifici públic del municipi que ja en tenia.

Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer: Tenim per fer deu quilowatts. En aquell moment no estava clar el tema de les bateries, i potser sí que ens ho plantejarem de posar-ne en un futur. És imprescindible de fer-ho”

L’Ajuntament d’argelaguer ja fa tres anys que produeix part de l’energia que consumeix.

Deixa un comentari