La marxa de Ryanair de l’aeroport de Girona podria afectar l’estratègia turística i empresarial garrotxina

El possible tancament de la base que la companyia irlandesa Ryanair té a l’aeroport de Girona- Costa Brava podria suposar un impacte molt negatiu per a l’economia i el turisme de la demarcació de Girona. El president del cercle EURAM Garrotxa, que agrupa una trentena d’empreses de la comarca, considera que si finalment l’empresa abandona la seva base de Girona a partir del gener de 2020, el teixit industrial zona tindrà majors dificultats de mobilitat.

Òscar Rodríguez, President Cercle EURAM: Com a industrials som exportadors, per tant, quanta més facilitat tinguem, millor que millor. Tots els que hem d’agafar vols hem de creuar Barcelona en hores punta, aixecar-nos de matinada o anar a dormir allà per no perdre el vol.

Davant d’aquesta situació, creu que les institucions haurien d’apostar per una gestió aeroportuària menys centralitzada.

Òscar Rodríguez, President Cercle EURAM: Seria important que tant el govern estatal com el de la Generalitat se’n recordessin que la cohesió territorial passa entre altres coses per apostar per les infraestructures del territori i no les dels pols de les capitals.

El sector turístic seria un dels més afectats per la marxa de Ryanair de l’aeroport gironí, des d’on es fa una important tasca de promoció. Tot i així, des de Turisme Garrotxa es mostren optimistes i confien que s’estudiarà com adaptar l’estratègia al nou escenari.

Eduard Llorà, President Turisme Garrotxa: No és una bona notícia, però sí que la gent cada vegada més decideix venir a la Garrotxa no perquè estigui a prop d’una comunicació o una altra. Una feina que tindrem serà pensar com ens venem a l’exterior i veure amb el Patronat de Turisme Costa-Brava Girona com fem arribar els mateixos visitants als nostres territoris.

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat s’ha reunit aquest dilluns amb l’aerolínia a Dublín. Aquesta ha assegurat que prendrà la decisió definitiva en les properes setmanes, mentre que el govern català està disposat a liderar la recerca d’una solució.