Mor Joan Antoni Solans, exdirector d’Urbanisme de la Generalitat i molt vinculat a la ciutat d’Olot

Foto: Diari de Girona

L’arquitecte i urbanista Joan Antoni Solans, director d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya i vicepresident de l’Institut Català del Sòl entre els anys 1980 i 2000 va morir aquest dilluns al migdia a Calella de Palafrugell, després de ser atropellat per un vehicle davant un establiment hoteler. L’accident va tenir lloc quan un turisme va embestir Solans, que descarregava l’equipatge del seu cotxe a les portes de l’hotel; l’urbanista va patir un trencament de l’artèria femoral, que li va causar la mort.

Solans tenia una vinculació especial amb la ciutat d’Olot per motius familiars: estava casat amb una olotina, i tenia una segona residència a la capital garrotxina. Va tenir una influència destacada a l’hora de redactar el Pla General d’Olot, aportant els seus consells en el planejament, tal i com havia succeït amb la gran majoria d’ordenacions urbanístiques que hi va haver al país durant l’època en el que va ocupar els càrrecs a l’administració pública.

 

 

Deixa un comentari