Unes 60 persones assisteixen a la xerrada informativa sobre el Punt Lila que s’habilitarà durant les Festes del Tura

La instal·lació d’un Punt Lila és una de les novetats més destacades de les Festes del Tura d’enguany. I aquest dilluns va tenir lloc a la Sala Torín d’Olot una reunió informativa oberta a tothom per explicar quins seran els serveis que oferirà, i per explicar perquè desgraciadament en ple segle XXI els Punts Liles fan tanta falta.

Gina Cortés, Membre Entitat Medusa: Els Punts Liles s’estan estenent. Són una necessitat per tots els territoris. I aquest any a Olot és la primera vegada i estem molt contentes d’estar aquí.

A Olot en total seran una quinzena els voluntaris que hi estaran treballant.

Sara Oliver, Membre Entitat Medusa: Aquestes persones que formaran part de la coordinació del Punt Lila, faran d’inerràncies per parelles en l’espai on hi haurà l’espai del Punt Lila, de 12 a 6 del matí les quatre nits. I també faran la tasca d’observar i a la parada nosaltres farem prevenció amb diferents materials i atenció i acompanyament en cas que n’hi hagi necessitat.

La prevenció, detecció i atenció seran les tres grans funcions del Punt Lila que hi haurà ubicat al Firal. Alguna de les accions concretes que poden arribar a dur a terme els Punts Liles van des de registrar denúncia a recollir tota mena d’informació per demostrar que s’ha produït una agressió sexista, a més d’atendre a aquelles persones que vulguin explicar un cas personal o una experiència.

Durant la reunió, en la qual hi van assistir una seixantena de persones, també es va explicar la teoria de les violències masclistes i sexistes, en el marc de l’oci nocturn i de la societat patriarcal en la que vivim.

Deixa un comentari