L’Hospital d’Olot torna a habilitar un punt d’assistència sanitària durant les Festes del Tura

Un any més el Servei d’Urgències de l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa habilitarà un punt d’assistència mèdica al centre d’Olot, durant les quatre nits de Festes del Tura. L’objectiu és poder tractar aquelles persones que ho necessitin i es trobin a la zona per no saturar, així, la sala d’espera de l’hospital.


Per tercer any consecutiu, durant les Festes del Tura d’Olot s’habilitarà un punt d’assistència sanitària. Estarà situat a la Carbona, i l’objectiu de l’acció és evitar la saturació a la Sala d’Espera d’Urgències, que malauradament prou ho està.

Quim Danés, cap Urgències Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: Com més gent de fora ve, més demanda assistencial genera des de la perspectiva sanitaria. No són lesions molt greus sinó lleus, llavors una manera que tenim de minimitzar l’impacte aquí a urgències és d’apropar una mica l’hospital als espais més propers a les festes. Hi hauran dues infermeres, amb dos tècnics sanitaris que tenen allà una ambulància. I també estarem relacionats amb els cossos de seguretat i un sistema informàtic i via telefònica connectades permanentment a urgències.

Les lesions tractades en aquests tipus de punts sanitaris solen ser de caràcter lleu, ja siguin per intoxicacions etíliques o per agressions físiques, les majoritàries. Segons Danés, en el  últims anys  han detectat com les Festes del tura han madurat en comparació altres èpoques. Fet que ho demostra és que l’any passat el punt d’assistència sanitària de les 61 persones ateses cap no va haver de ser tractada per una lesió greu. L’horari del punt d’atenció sanitària serà de 8 del vespre a 6 del matí.

Deixa un comentari