Gegants, nans i cavallets es posen a punt per a les Festes del Tura

No és un secret que per Festes del Tura tothom vol sortir impecable i engalanat de casa, així que la faràndula, l’element indiscutible i identificatiu que olotins i olotines esperen durant tot l’any, no podia ser menys.


És per això que es treballa perquè tot estigui a punt per la gran festa. Cal que gegants, nans i cavallets mostrin el seu aspecte més impecable, tota una feina minuciosa que es realitza els dies previs: repintar figures, planxar, cosir vestits i netejar. Tots ells porten anys encarregant-se d’aquesta tasca, i són els responsables de que Olot senti aquest orgull de la seva faràndula.

Dins la Sala d’Actes de l’Hospici, nans i cavallets esperen cadascú el seu torn per una posada a punt.

Uns metres més lluny, entre fils i agulles, es realitzen els últims retocs als gegants. Un petit descosit, planxar els vestits, treure una mica la pols…

A més, aquest any s’han restaurat les dues peces que feia anys li faltaven a la corona de la gegantessa, dissenyada al 1948 per Fernando Martín i Lluís Carbonell.

Deixa un comentari