La consellera d’Agricultura i Ramaderia, Teresa Jordà, explica a Olot el nou decret de dejeccions ramaderes

El nou decret de dejeccions ramaderes del Departament d’Agricultura ha estat celebrat pel sector primari, però els ramaders demanen informació sobre com aplicar-lo. Per aquest motiu, Olot ha viscut una conferència sobre el decret, amb la participació de la consellera d’Agricultura i Ramaderia Teresa Jordà. La titular del Departament assegura que la nova norma millorarà la qualitat dels sòls evitant la seva contaminació amb purins mal gestionats.

Teresa Jordà, consellera d’Agricultura i Ramaderia: Convertir d’alguna manera aquest residu en un subproducte que ens permeti deixar de parlar de purins i dir-ne fertilització d’excel·lència.

El nou decret també vol evitar el transport dels purins lluny del seu origen, amb controls GPS de les cisternes mòbils i promovent el seu emmagatzematge al costat de les explotacions.

Teresa Jordà, consellera d’Agricultura i Ramaderia: Quan arriben aquests purins lluny del seu origen perden el seu sentit. Està bé que apliquem els fertilitzants en explotacions properes.

La consellera ha obert la jornada divulgativa que ha tingut lloc a l’Institut la Garrotxa, davant una quarantena de representants del sector primari.