La imminent sentència del judici del procés marca els discursos de l’acte de commemoració de la Diada al Consell Comarcal

Aquest dimecres a la tarda, a la Sala de Plens del Consell Comarcal de la Garrotxa, s’ha dut a terme la tradicional entrega de banderes per a la Diada Nacional de Catalunya, l’11 de setembre, on hi van assistir bona part dels alcaldes dels diferents pobles de la comarca, a més de regidors i representants d’alguns municipis.


A l’acte, s’hi va parlar de la situació actual del país i es va analitzar tot allò que s’ha viscut a Catalunya des de l’entrega de banderes de l’any passat.

Santi Reixach, president del Consell Comarcal de la Garrotxa, va lamentar que la celebració d’aquesta diada, un any més, s’hagi de viure amb exiliats i polítics presos.

Santi Reixach: Des de la Garrotxa i des d’aquest Consell Comarcal, dins les nostres possibilitats, treballarem cada dia per construir una Catalunya més lliure, més justa i més pròspera.

Des d’Òmnium Cultural, qui coordina aquest acte, es va animar a tots els municipis de la Garrotxa a participar més en les activitats i va fer balanç dels objectius proposats l’any passat i els aconseguits enguany, com ara la participació al concurs literari o l’arribada de la flama del Canigó.

Núria Batallé, presidenta d’Òmnium Garrotxa: Hem repescat un poble de la comarca i ara només ens falten 3 perquè a tota la comarca de la Garrotxa hi arribi la flama del Canigó.

Després dels parlaments es va fer entrega, individualment, de les banderes, precedit del cant d’Els Segadors’ i una foto final.

x