Els nuclis urbans d’Argelaguer ja s’il·luminen completament amb LED

El sector est del nucli d’Argelaguer era l’única zona del municipi on encara no s’havia renovat les lluminàries. Aquest estiu s’han substituït per punt de llum LED completant la renovació en els nuclis urbans de titularitat municipal que feia uns cinc anys que s’anava fent a trams.

Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer: Hem aconseguit que tot el nucli d’argelaguer i del barri del pont funcionin amb LED. Ja no tenim il·luminació antiga, per dir-ho així. Aquesta última hem acabat de fer tot el poble. Dins de les obres del nucli vell del poble, ja es va canviar tot, evidentment, es va fer tot nou. Ens quedava el Carrer de l’Om, camí de la Roda… bastant gran el tros i ho hem fet tot.

Amb l’actuació d’aquest estiu, que s’emmarca dins del  PAES 2018-2019 i que ha tingut un cos de 16.000 euros, s’han substituït 48 lluminàries, un canvi que suposarà un estalvi energètic anual de gairebé 12.000 quilowatts hora i un estalvi econòmic.

Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer: “Això també permet veure la diferència de preu. Hi ha llocs com el nucli vell que és molt difícil comptabilitzar el que estalviem perquè hi havia quatre llums i n’hem posat moltes més, s’ha il·luminat molt bé, s’ha il·luminat la església, l’aparcament… No ho pots comparar. Però per exemple al Barri del Pont, eren 25 lluminàries per 25 n’hem canviat i la factura del llum és la meitat. És nota molt, molt. És una bona inversió. En els dos sentits, econòmicament i pel medi ambient.

Aquesta acció, juntament amb d’altres, com la instal·lació de plaques solars de l’escola, forma part de les accions proposades al PAES i que han de permetre arribar a l’objectiu de reduir un 20% les emissions de CO2 l’any 2020.

x