Joan Soler envia un missatge d’alegria i esperança als olotins en el 54è pregó de les Festes del Tura

Joan Soler, pregoner Festes del Tura 2019: Escolteu! M’han dit que fes un pregó, oblidant que sóc un mossèn! Per tant, no us faré un pregó. Us faré un senyor sermó.

El mossèn i exmissioner Joan Soler ha encomanat la seva alegria a tots els olotins per obrir les Festes del Tura d’enguany. En un pregó ple d’humor i d’anècdotes sobre la seva relació amb la ciutat, Soler ha volgut transmetre un missatge d’esperança, posant  en valor Olot i el tarannà de la gent que hi viu.

Joan Soler, pregoner Festes del Tura 2019: Doncs en l’alegria d’una festa que s’expressa en les colles, els concerts, les barraques i els focs artificials. I tant que sí! El present ha de ser una festa, i per això no me’n perdia cap, i us convido, si podeu, a participar també a una festa a l’Àfrica.

Soler ha portat un bocí del Togo al Firalet d’Olot, en el seu discurs i també a través de les fotografies que s’han projectat a la façana del consistori. El pregoner ha fet una crida a favor de la diversitat i l’intercanvi entre els pobles.

Joan Soler, pregoner Festes del Tura 2019: Les flors floreixen allà on cauen, no allà on voldrien caure. Per tant, els qui som aquí de sempre, i els qui a partir d’ara sempre voldreu ser d’aquí, construïm junts l’Olot que volem, perquè la diversitat no ha estat mai un problema, sinó que ha enriquit als pobles que ho han acceptat amb alegria.

El pregó ha acabat amb una referència al paper dels capellans i les seves creences religioses, afirmant que no és l’últim capellà d’Olot sinó el primer d’una nova generació.

Com és habitual, l’AOAPIX ha fet la seva incursió en el discurs inaugural de les festes enviant a l’alcalde un logotip amb la llegenda “Jo estimo l’espai Cràters”, fent el joc de paraules entre l’antiga discoteca olotina i el futur espai dels volcans que projecta l’equip de govern.

x