La família de Ramon Teixidor dóna més de 3.000 fotografies i 300 diapositives a l’Ajuntament d’Olot

Aquest dimarts, s’ha signat un conveni de donació del Fons Ramon Teixidor Arderiu entre l’Ajuntament d’Olot i la seva família.

Ramon Teixidor, va ser un gran fotògraf aficionat i membre destacat de l’Agrupació Fotogràfica del Centre Catòlic d’Olot.

L’obra més destacada del fons, que es custodiarà a l’arxiu comarcal de la Garrotxa és un documental anomenat ‘Olot dins la mà’, estrenat al Centre Catòlic d’Olot al 1964. Es tracta d’un muntatge audiovisual amb 300 diapositives sincronitzades amb textos de l’escriptor Josep Congost, llegits per Joan Llagostera i amb fragments musicals seleccionats per Joan Sala.

Pel que fa a la temàtica, presenta imatges d’Olot i els seus voltants en diferents aspectes: des del paisatge i l’urbanisme, fins al folklore o la religió.

L’exposició, sota el nom Revisitant ‘Olot dins la mà’ de Ramon Teixidor, es podrà veure a Can Trincheria del 6 al 30 de setembre i és totalment gratuïta.

 Anna Bonfill, Arxiu Comarcal de la Garrotxa: Si aneu a can Trincheria, el que veureu són uns plafons que reprodueixen algunes d’aquestes imatges del documental, i a sota unes frases que corresponen al guió.

La família, va cedir l’any passat tot el material del muntatge a l’Arxiu Comarcal, que n’ha digitalitzat les imatges. A més, la donació també inclou aproximadament 3.000 fotografies.

Eduard Rama, net de Ramon Teixidor: Estem convençuts que el nostre avi estaria molt orgullós de que tants anys després tota la ciutat pogués tornar a veure aquesta obra que segur que s’estimava molt.

Aquesta exposició doncs, és un gran testimoni gràfic que permet a olotins i olotines apreciar com eren Olot i els seus voltants fa cinquanta-cinc anys.

Deixa un comentari