La Santjoanenca revalida la primera posició a la Batalla de les Flors en una edició que ha destacat per la qualitat de les propostes

La Santjoanenca s’ha tornat a emportar el primer premi de la Batalla de les Flors d’Olot. Amb aquesta ja són tres les vegades que han assolit la primera posició en els quatre anys que participen en l’esdeveniment organitzat pel Centre d’Iniciatives Turístiques. En aquesta ocasió, el tema ha estat la recreació d’un partit de horseball, amb màxim detall i creant una composició que sembla en moviment.

Jordi Monoliu, membre de La Santjoanenca: Aquí a Olot tenim una raó molt important, que és un dels jugadors de horseball més importants que hi ha a nivell europeu.


El segon premi ha estat enguany per a la Jove Associació Cutlural i Sardanista Flor de Fajol, amb una recreació del temple del sol. Es dona el cas que la carrossa de la secció jove de l’entitat ha superat a la secció adulta, que també participava amb una carrossa, si bé aquesta també s’ha emportat un premi, el tercer, amb una recreació del ‘Far West’. L’associació se sent satisfeta pels dos triomfs aconseguits en aquesta edició.

Èric Turon, membre de La Jove Associació Cultural i Sardanista Flor de Fajol: Molts contents d’haver arribat aquí. Hi havia moltes carrosses amb molts detalls, molt ben fetes.

Jordi Ferrer, membre de l’Associació Cultural i Sardanista Flor de Fajol: Poder fer dues carrosses ja és tot un premi per a nosaltres perquè és molta feina fer-les, però que la mainada passi als grans encara és molt millor. Tenim carrosses per temps.

En quarta posició ha quedat la Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca, amb la carrossa titulada ‘Ni blanc ni negre’, amb què han recreat el joc dels escacs.

Carles Soler, membre de La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca: Estem molt contents que es valori el treball de les carrosses artístiques. La Batalla de les Flors és un esdeveniment artístic i crec que no s’hauria de perdre.

Finalment, el jurat ha atorgat el cinquè premi en joc als Almogàvers Garrotxins, que amb la carrossa titulada ‘I tirem perquè ens toca’, han recreat un elaborat joc de l’oca. Els responsables de la comissió encarregada de la carrossa de la Batalla de les Flors han dedicat el premi a l’expresident Jordi Compte, que va morir fa algunes setmanes.

Toti Martí, membre dels Almogàvers Garrotxins: Sobretot aquest any fem un gran homenatge al nostre amic i expresident, que ens ha deixat. Li dediquem a ell.

El Centre d’Iniciatives Turístiques, entitat organitzadora de la Batalla de les Flors, ha destacat la qualitat de les carrosses que enguany han participat en l’esdeveniment, una qualitat que espera mantenir en properes edicions.

Josep Andrés, president del Centre d’Iniciatives Turístiques: Es tracta de participar però no de qualsevol manera. Aquí hi ha treballs excel·lents.

x