La tradicional Cercavila de la faràndula olotina inicia un any més les Festes del Tura

Si bé és cert que la dita afirma que ‘Per Festes del Tura, pluja segura’ aquest any el sol i el bon temps han acompanyat l’inici de la festivitat sense cap indici de pluja. El primer dels actes de les festes va tenir lloc ahir divendres amb l’esperada sortida dels gegants de l’Hospici. El Cap de Lligamosques va tocar la porta davant l’expectació dels centenars d’assistents per donar per inaugurades les Festes del Tura 2019 i la sortida dels gegants, nans i cavallets que van iniciar el tradicional recorregut pels carrers de la capital garrotxina.


Aquest és el moment més esperat pels els olotins i olotines, ja que significa el tret de sortida de cinc dies de festivitat plens d’activitats i actes per a tots els públics. Ja fa mesos que els membres de la faràndula es reuneixen per assajar al pati de l’Hospici per tal que el dia clau, el que inicia les Festes del Tura, tot surti rodó i puguin mostrar els balls davant de tots els espectadors que esperen neguitosos la seva sortida i la posterior cercavila.

A la faràndula olotina els van acompanyar altres figures de la ciutat com el Porc i el Xai de la colla Aoapix, que enguany celebren el seu 25è aniversari.

x