El ball de Gegants, Nans i Caballets torna a brillar el dia de la Mare de Déu del Tura amb un record per Gabriel Alcalde

La devoció per la faràndula s’ha viscut amb tota la seva força aquest diumenge a la Plaça Major d’Olot. Després de la processó de la Mare de Déu del Tura, els Gegants, Nans i Caballets han començat els primers balls de les festes ben puntuals a les 12h del migdia. Entre els cabeçuts s’ha pogut veure una de les debutants d’enguany, Helena Pujolar, que estava apuntada a la llista de la faràndula des del seu naixement. També han sortit a plaça els dos balladors dels cavallets que s’acomiaden després de Festes del Tura, Pol Cruells com a capità, i David Bosch. En declaracions a Olot Televisió, aquest últim ha tingut un record per Gabriel Alcalde, antic geganter i exmembre de la Comissió de la Faràndula que va morir el passat mes d’abril.

L’acte més emblemàtic de la Festa Major d’Olot s’ha pogut seguir en directe per Olot Televisió en un programa especial que ha comptat amb la col·laboració de l’exgeganter Pim Torralba, que assitia per primera vegada a la plaça Major dos anys després de la seva retirada. El programa es pot tornar a veure aquest diumenge a dos quarts de cinc de la tarda i dimarts a les 12h del migdia. També poden recuperar-lo en qualsevol moment al servei OTV a la carta.

x