La cercavila fa ballar petits i grans pel centre d’Olot després del ball de gegants

Un dels dies més esperats pels olotins i olotines, grans i petits és dissabte de festa major. Aquest diumenge la faràndula d’Olot ha sortit al carrer acompanyada d’un dia radiant per fer la cercavila i el primer ball de les festes del Tura.

Després de la Missa solemne,  s’inicia la processó amb la verge del Tura acompanyada de tots els elements de la faràndula, que acaba a la plaça Major on es fan els balls dels cabeçuts, els gegants i els cavallets. Al migdia, la plaça Major de la ciutat estava plena de centenars de persones.

Primer els nans, després els gegants i finalment els cavallets han saltat al centre de la plaça per lluir davant el públic, una actuació que també s’ha pogut seguir en directe per Olot Televisió.

Mentrestant, la Plaça Rector Ferrer i les escales de l’església de Sant Esteve ja començaven a omplir-se.

Uns minuts més tard, la música ja se sentia pel carrer de Sant Esteve, i els més menuts de la ciutat començaven a posar-se nerviosos en la imminent nova trobada amb els gegants.

Un cop arribats, la faràndula ha pujat per les escales de l’església, entrant a Sant Esteve, passant pel firal i donant per acabada la cercavila a l’Hospici.

Els més petits, però també els més grans seguien la divertida cercavila pels carrers de la ciutat.

x