El centre d’Olot va omplir-se ahir d’activitats per a tota la família

La tarda de la diada de la Mare de Déu del Tura començava a Olot, entre d’altres actes, amb la Cercavila infantil, que enguany ha arribat fins al passeig de la Muralla al ritme de Bufant Fort Street Band.

Al carrer Sant Ignasi, l’Orfeó Popular Olotí organitzava el Campionat del Món del Truc de Sis. L’ateneu ha acollit aquesta activitat dels Amics del Truc i és, juntament amb Faràndula Ràcing Team, una entitat que s’estrena en l’organització d’un acte de festes.

Joan Martí, Vicepresident de l’Orfeó Popular Olotí: En col·laboració amb els amics del Truc que ens van demanar si volíem participar en l’organització i ens va semblar molt bé.

A la Plaça Rector Ferrer s’hi realitzava simultàniament un altre campionat del món, el del llançament de pinyol d’oliva. La d’ahir era la 21a edició d’aquesta divertida competició i l’última que organitza la penya AOAPIX, que vol obrir-se a d’altres esdeveniments.

David Cano, penya Aoapix: Va començar com una broma i al final ha estat un esdeveniment popular. Primer estava pensat per la gent gran i al final també s’hi ha apuntat la mainada. Nosaltres aquest és l’últim any que ho fem.

Pares i fills també van participar al concert de Diversiones al Firal Petit, una actuació sorpresa que no estava anunciada al programa però que igualment va omplir l’espai. Un dels grans moments va ser quan l’orquestra va convidar a Miquel del Roig a pujar a l’escenari i, junts, van fer un homenatge al cantant Camilo Sesto, que va morir ahir a l’edat de 72 anys.

Ja entrat el vespre, diverses entitats de la ciutat van acompanyar els Xerrics a la Plaça Rector Ferrer en l’anomenat seguici popular, convertint l’espai en una festa popular dins el programa de les Festes del Tura.

Miquel Olivet  En un acte com aquest podem fer la festa més gran entre tots. Nosaltres fer la nostra part i la resta del seguici la seva.

Uns pilars perquè els més petits de la colla castellera prenguin protagonisme van cloure l’acte a la Rector Ferrer.

Deixa un comentari