La penya AOAPIX celebra els 30 anys amb alguns dels seus actes més emblemàtics

El tradicional xupinasso va donar ahir el tret de sortida a l’Encierru de marrans de les Festes del tura, organitzat per la penya olotina AOAPIX, que compleix 30 anys havent acomplert l’objectiu de passar-ho bé i fer-ho passar bé a la gent.

Josep Maria Reixach, mempre de la penya Aoapix: Llavors ho hem fet sempre amb activitats populars, gratuïtes sempre que hem pogut, al carrer i molt participatives. Ens agrada que la gent participi de la festa, que no només siguin espectadors.

Mentre els marrans empaitaven grans i petits, al Passeig de la Muralla s’hi celebrava el Concurs de paelles, enguany amb 53 colles inscrites i un total de 1.288 participants.

En aquesta edició, el concurs ha comptat entre el jurat amb el reconegut xef Jefferson Rueda, propietari d’un prestigiós restaurant a Sao Paulo i número 39 a l’America’s 50 Best.

Jefferson Rueda, cuiner: Si tenim una cosa que ens uneix, aquesta cosa és el menjar. El resultat és aquest, la unió d’un poble.

Els guanyadors de la millor paella de l’edició del 2019 van ser Les Pubilles.

Mònica Rodríguez, Les Pubilles: Cadascuna de nosaltres hi hem posat el nostre granet de sorra i el granet d’arròs, que és el riure, amb el beure i amb la nostra il·lusió i felicitat que és que avui estem totes juntes aquí.

En segona posició va tornar a quedar el grup anomenat Vaca lenta. Arròs Saxo Band va aconseguir enguany la tercera posició. El quart premi va ser per a la colla Calçotaja. Els d’en Bas van tornar a guanyar el premi al millor parament, amb un homenatge als 50 anys de l’últim viatge del tren d’Olot, que regalaran als Amics del Tren.

Gerard López, Els d’en Bas: Sempre busquem alguna cosa que sigui molt d’aquí, molt de la terra, molt d’Olot i vam veure que feia 50 anys que el tren d’Olot va fer l’últim viatge i vam creure que era un motiu suficient com per fer tot un parament de taula relacionat amba això.

El premi al millor cuiner, elegit pels petits de l’AOAPIX, va ser per a la colla Els Marrinxos. Aquest any la penya està d’aniversari, compleix 20 anys.

x