Unes 1500 persones han visitat el Punt Lila en les tres primeres nits de festa

Buhos sonava ahir a la mitjanit al Firal d’Olot. Al fons, de manera discreta, les professionals del primer Punt Lila instal·lat a les Festes del Tura informaven a qualsevol que s’hi sentís interessat sobre què cal fer en cas d’agressions masclistes o contra el col·lectiu LGTBI, també sobre els serveis que els ciutadans tenen a l’abast a Olot i la Garrotxa i les associacions que defensen els seus drets a la comarca. També han recollit informació sobre agressions a les Festes del Tura o succeïdes en d’altres moments. Les responsables del Punt Lila informen que només en les tres primeres nits s’hi ha adreçat a l’espai unes 1.500 persones, i han hagut d’actuar en una vintena de casos per agressions sexuals físiques o verbals, no necessàriament violentes.

Gina Cortés, Membre Entitat Medusa: “Quan parlem d’agressions sexuals ens imaginem agressions sexuals amb violència, i no sempre són amb violència. Hem recollit tota classe de detencions també. Com per exemple tocament, agressions físiques, agressions verbals, insults, etc. També diem que s’ha de seguir treballant per erradicar les violències masclistes i la LGTBIfòbia. S’ha de seguir fent feina, no només en els espais d’oci nocturn i festa, sinó en tots els espais”.

El primer Punt Lila de les festes del Tura d’Olot ha comptat amb una 15a de voluntàries que han treballat de manera itinerant per eradicar les agressions sexistes a la festa major.

x