Arrenca el curs escolar a la Garrotxa amb 9.000 alumnes inscrits

Després de mesos de tranquil·litat, el moviment al voltant de les centres d’educació de la comarca aquest dijous era intens: cotxes a baixa velocitat, voreres plenes de mainada acompanyats dels seus pares i retrobaments eren algunes de les imatges que constaten la tornada a l’escola. Enguany, hi haurà prop de 9.000 estudiants garrotxins, i han quedat lliures un 20% de les places ofertes entre Eduació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i els Cicles de Grau Mitjà i Superior. A P3, s’han incorporat 521 alumnes al sistema acadèmic.

Jordi Ferrarons, director de l’Escola Malagrida: Podríem dir que hi ha aquella emoció del començament, i esperem que no hi hagi incidències. Esperem que el Departament acompanyi a les escoles, i que el curs funcionin bé amb alumnes que es sentin a gust a les aules.

El primer dia d’escola serveix per implantar els canvis que vol afrontar el professorat en el curs acadèmic. Un exemple és el Malagrida, que enguany incorpora les entrades relaxades, on els pares poden acompanyar els fills fins a dins mateix de la classe.

Jordi Ferrarons, director de l’Escola Malagrida: Dona la possibilitat que els pares puguin estar una estona a les aules per veure com treballen els seus fills i el professorat, i d’aquesta manera millorar la interacció entre família i escola.

Un altre indret amb canvis és l’Escola d’Art d’Olot, que aquest curs és un dels centres catalans pioners en la introducció del Batxillerat de tres anys: aquesta modalitat permet que els alumnes puguin completar el Batxillerat i un cicle de Grau Mig durant el període fixat. L’objectiu és donar més oportunitats als joves perquè es segueixin formant o accedeixin al mercat laboral. De moment, s’hi ha inscrit quatre alumnes.