El Ball Pla i la sardana ‘Adéu, Vila d’Olot’ tanquen les Festes del Tura malgrat la pluja

La dansa i la música tradicional catalana van marcar el compàs l’últim vespre de Festes del Tura, amb el Ball Pla i la sardana Adéu Vila d’Olot. També ho va fer el mal temps, ja que tots dos actes es van traslladar a l’Hospici per la pluja.

Una trentena de parelles de totes les edats van acomiadar les Festes del Tura ballant el Ball Pla, una tradició recuperada de la festa major. És el cinquè any que l’Esbart Olot promou aquesta dansa originària dels segles XVII i XVIII, que està tornant a arrelar en la població olotina amb un caire més popular.

Àlvar Borrell, Director Esbart Olot: Aquest any ens ha plogut, ho hem de fer a l’Hospici, però tot i això l’afluència de gent ha estat més gran que l’any passat. Trobem que estem en una dinàmica molt positiva de reintroduir la dansa en l’imaginari popular, és una bona manera d’acabar les festes.

Després del Ball Pla, desenes de persones van formar fins a tres rotllanes per a ballar la sardana més emblemàtica de la ciutat, ‘Adéu Vila d’Olot’, en un Hospici que va quedar petit.

x