L’organització de les Festes del Tura destaca el civisme i l’oferta musical d’enguany

La pluja havia permès celebrar igualment l’espectacle pirotècnic, però per al ball de la faràndula amb espelmes a la plaça Major, la decisió era més complicada. Amb el paviment moll, organització i balladors havien d’esperar a l’últim minut perquè no es repetís un altre episodi de precipitacions. Finalment, el director de les festes, balladors i tècnics van agafar escombres i pals de fregar per eixugar l’espai. Havien decidit que la faràndula ballaria a la llum de les espelmes, i així va ser.

Abans del ball dels gegants, l’alcalde va fer entrega de les plaques commemoratives als dos balladors de cavallets David Bosch i Pol Cruells, que aquest any s’acomiadaven després d’anys de balls a la plaça.

Pol Cruells, ballador de cavallets d’últim any: L’experiència ha estat molt gratificant i m’ha encantat, ara em fa molta pena haver-ho de deixar perquè l’any vinent ja serà una cosa completament diferent.

 

David Bosch, ballador de cavallets d’últim any: Com a olotí és una de les millors experiències que et poden passar entrar a ballar amb la faràndula d’Olot, i molt orgullosos.

Un altre acte per acomiadar les festes van ser el cant dels goigs a la Mare de Déu del Tura.

De l’edició d’enguany, els responsables tècnics i polítics de les festes en destaquen el cartell musical i el civisme.

Jordi Serrat, director Festes del Tura: Ho hem d’analitzar, no voldríem ser esclaus d’un concert sorpresa cada any, però potser sí que ens hem de fer ressò de la bona acceptació d’aquesta franja horària.

 

Agustí Arbós, regidor de Festes Aj. Olot: El Punt Lila crec que també ha estat un bon èxit amb el balanç que estem fent de la gent que hi ha anat i les intervencions que s’han fet. I el balanç sembla ser que ha estat molt positiu.

A les 11 de la nit, va ser hora de tancar la faràndula a l’Hospici cantant el “Passi-ho bé i fins l’any que ve”, amb poques ganes de finalitzar les festes, com és habitual, però amb més pressa que altres anys per les gotes que en ocasions encara queien sobre Olot.

x