Uns 1200 garrotxins viatgen en autocar a la manifestació de l’11S a Barcelona sota el lema Objectiu independència

Olot ha portat a terme l’acte de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a les 10 del matí, per fer-lo compatible amb la manifestació d’aquesta tarda a Barcelona. Una hora i mitja més tard, els olotins que han decidit anar a la manifestació de Barcelona en autocar, cercaven el seu seient a l’estació d’autobusos d’Olot. Enguany des de la Garrotxa han sortit una vintena d’autocars organitzats per l’ANC i Òmnium, 10 d’ells des d’Olot.

La plaça d’Espanya de Barcelona ha estat el punt neuràlgic de la manifestació d’aquesta Diada 2019 i s’ha estès pels carrers que hi conflueixen: Creu Coberta, Tarragona, Gran Via, Paral·lel i Maria Cristina. El carrer de Creu Coberta he sigut el punt on els garrotxins tenien la seva plaça reservada, justament, en el tram número 7.

Josep Ferrés, coordinador ANC Olot: “La manifestació de l’11S que fa sis o set anys que organitza l’ANC sempre ha tingut un mateix objectiu, que ha sigut l’independència de Catalunya. Potser aquesta vegada és l’any que s’ha expressat més clarament, perquè fins i tot ho diu el lema de la camiseta”.

La concentració s’ha iniciat a les 17.14, amb especial record al darrer episodi hispànic de la Guerra de Successió Espanyola. La campana de la Llibertat s’ha col·locat al centre del carrer. Es tracta de la campana més antiga de Catalunya. Els garrotxins han participat activament a la manifestació i s’han fet sentir mitjançant crits d'”Independència” i “Llibertat presos polítics”. Núria Batallé, presidenta d’Òmnium Garrotxa, ha valorat molt positivament la jornada.

Núria Batallé, presidenta Òmnium Garrotxa: “Aquesta diada era una diada molt especial, a causa del moment polític i al que ens estem enfrontant. Tot i això, penso que ha sigut un èxit, pel que jo he pogut veure al meu voltant. Està molt bé, perquè la gent ha respost un altre cop i un altre cop hi hem sigut”.

x