20 dels 21 pobles de la Garrotxa podran acollir-se a la nova línia especial del PUOSC per a municipis de menys de 5.000 habitants

La Garrotxa espera amb expectació la convocatòria del PUOSC, el  Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, una subvenció de la Generalitat per desenvolupar projectes de gran envergadura al món local. La delegació del Govern a Girona es va omplir de gom a gom aquest dijous per assistir a la presentació de l’ajut, amb la presència de més de 300 alcaldes i regidors de la demarcació. Feia set anys que no es convocava: segons el govern, era impossible obrir la concurrència per la crisi econòmica i per la falta d’ajuts de l’Estat, que no hi aporta fons des del 2012. Des d’aquest setembre, però, s’ha tornat a obrir la subvenció.

Santi Reixach, president del Consell Comarcal de la Garrotxa: És esperat per tots els municipis; tots tenim molts projectes sobre la taula, i ara els hem de lligar per tal que puguin entrar en el PUOSC perquè ens concedeixin les subvencions per tirar endavant els nostres objectius.

En concret, el PUOSC destinarà en total 250 milions d’euros als municipis, 220 menys que en la darrera convocatòria. L’ajut està dividit en dues línies: en una on hi podrà concórrer tothom, inclòs els consells comarcals. La segona línia és nova: té una dotació de 90 milions d’euros, i està destinada als ajuntaments de menys de 5.000 habitants. Catalunya té 737 municipis d’aquestes característiques, i a la Garrotxa hi ha 20 dels 21 pobles que s’hi podrien acollir, amb un import màxim de 120.000 euros.

Meritxell Budó, consellera de Presidència Generalitat: Hem volgut dotar extraordinàriament els municipis petits per garantir el reequilibri territorial.

 

Santi Reixach, president del Consell Comarcal de la Garrotxa: Tenim projectes que no podríem tirar endavant sense aquesta ajuda, perquè les aportacions van des del 70 al 90%. És necessari per desenvolupar el món local.

Els projectes per a sol·licitar el PUOSC es podran presentar fins el 15 de novembre, i han de permetre millorar equipaments i infraestructures, revertir la pèrdua d’habitants o prevenir els riscos naturals, entre diversos aspectes.

Deixa un comentari