Aquest cap de setmana el barri de Sant Ferriol d’Olot estrenarà nou membre a la faràndula

Després de les Festes del Tura d’Olot i a poques setmanes d’acomiadar l’estiu, és el torn de les festes de barri com les de Sant Ferriol i Sant Esteve d’en Bas que tindran lloc aquest cap de setmana. A Sant Ferriol la família de la faràndula creix i s’hi afegeix un nou membre que es presentarà durant la festivitat, es tracta d’una vaca de tres metres d’alçada i plena de colors que acompanyarà al bou i la resta de peces durant la festa.

Rosa Serra, artista: I llavors quan vàrem parlar de la vaca, jo vaig dir sí, estic disposada a fer-la, però jo faré una vaca a la meva manera i a més que sigui alegre i una cosa una mica diferent i d’aquí va venir. Tothom va ser molt receptiu i d’aquí va sortir.

Divendres la festivitat començarà amb una exposició de la història dels programes de festa major i els balladors del barri, a més de la presentació de la vaca, tot i que el dia clau serà dissabte quan tindrà lloc la cercavila i el popular ball de la festa amb totes les figures de la faràndula i les seves respectives cançons creades per a cadascuna d’elles.

Francesc Delforn, president de l’AAVV de Sant Ferriol: Nosaltres hem intentat sempre que cada element tingui la seva música pròpia i tingui el seu ball tradicional per donar-li el toc diferencial que es mereix, crec que cada element ha de tenir la seva música.

També hi haurà altres activitats que formen part de la programació habitual de la festivitat com les actuacions musicals i el concurs de dibuix, a més de jocs per als més petits. Enguany seran dues les àguiles d’honor que es concediran per reconèixer la trajectòria i la participació de dues persones del barri.

Deixa un comentari